Home Livescore

Ajax en Marseille delen de punten na spectaculair gelijkspel

dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 21 september 2023 23:16 uur

In een enerverend duel tussen Ajax en Olympique Marseille is het de Amsterdammers opnieuw niet gelukt om de volle buit te pakken. Het scoreverloop was als een achtbaanrit vol spektakel, eindigend in een gelijkspel van 3-3. Beide ploegen lieten zien wat ze in huis hadden, met flitsende aanvallen en vrijuit voetbal.

Trainer Maurice Steijn besloot na de afstraffing tegen FC Twente tot drie wijzigingen in zijn opstelling voor het duel met Marseille. Kenneth Taylor kreeg de voorkeur boven Sivert Mannsverk, terwijl Devyne Rensch vanwege fysieke problemen werd vervangen door Anton Gaaei. In de aanval mocht Carlos Forbs de plaats van Chuba Akpom innemen.

Het duel in de Johan Cruijff Arena begon met een vliegende start voor Ajax. Na slechts negen minuten was het Forbs die zijn snelheid optimaal benutte en de 1-0 op het scorebord zette. Tien minuten later verdubbelde Steven Berghuis de voorsprong met een afvallende corner, waarmee Ajax een droomstart beleefde.

De goal van Berghuis werd echter al snel tenietgedaan door de opkomende Jonathan Clauss van Marseille. De Franse rechtsback schoot na een knappe actie de aansluitingstreffer binnen. Pierre-Emerick Aubameyang bracht Ajax nog voor rust weer op gelijke hoogte. Na enkele gemiste kansen was het vijf minuten voor de pauze wel raak voor de spits.

Na de rust zagen we eenzelfde spelbeeld als in het begin van de wedstrijd. Ajax zette direct druk en maakte al snel weer een doelpunt. Ditmaal was het Taylor die op de juiste plek stond en de bal in het net schoot, waarna hij vol emotie de fans toejuichte. Het spel golfde daarna alle kanten op en uiteindelijk ging het toch nog mis voor Ajax. Aubameyang wist een aantal keer vrij te kappen en te scoren, waarmee hij zijn tweede doelpunt van de avond maakte en Marseille weer langszij bracht.

Een smet op de wedstrijd was de rode kaart voor Vos. Hij kreeg een twijfelachtige eerste gele kaart, maar na een terechte tweede moest hij onder luid applaus het veld verlaten. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een 3-3 gelijkspel, waardoor Ajax opnieuw geen overwinning kon bijschrijven. Het duel kende vele wendingen, maar er kwam geen winnaar uit de bus.