×

Ajax begint sterk, maar verdediging laat te wensen over

NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op donderdag 21 september 2023 22:24 uur

Het duel tussen Ajax en Olympique Marseille kent een tumultueuze eerste helft, zo beweren Wim Kieft en Dick Advocaat. Ondanks de vroege voorsprong van 2-0 voor het team van trainer Maurice Steijn, slaagt Ajax er niet in om de controle te behouden en incasseert het voor rust twee tegendoelpunten.

"Ajax begon veelbelovend. Dit was precies wat ze nodig hadden", verklaart Kieft vanuit de Veronica-studio. Na de openingstreffer van Carlos Forbs zorgt Steven Berghuis voor de 2-0. "Een prachtig doelpunt", voegt collega-analist Dick Advocaat toe. "Maar daarvoor kreeg Marseille ook al een aantal kansen. Het spel gaat op en neer. Het is een chaotische wedstrijd met veel balverlies aan beide kanten."

De spelers van Marseille weten regelmatig met gemak door de verdediging van Ajax te snijden. "Ze lopen er gewoon doorheen", vervolgt Advocaat. "Ze worden te makkelijk uitgespeeld. Dit kan echt niet", doelend op de 2-1 van Jonathan Clauss, waarbij de Ajax-spelers geen strobreed in de weg legden.

Ondanks de bliksemstart van Ajax is Kieft allesbehalve onder de indruk. "Ik moet eerlijk zeggen dat Ajax me opnieuw teleurstelt." Vooral Benjamin Tahirovic, die in de tweede helft werd vervangen door Silvano Vos, kan de voormalige spits niet bekoren. "Hij gaf vooral veel foute passes, waardoor Marseille telkens weer de mogelijkheid kreeg om te counteren."