×
Home Nieuws Livescore

Steijn passeert Mannsverk en Rensch voor cruciaal Europa League-duel

Steijn passeert Mannsverk en Rensch voor cruciaal Europa League-duel
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 21 september 2023 22:08 uur

In een verrassende zet heeft Maurice Steijn ervoor gekozen om Sivert Mannsverk aan de kant te schuiven tijdens de wedstrijd van donderdagavond. Deze beslissing is gebaseerd op Mannsverk's teleurstellende optreden tegen FC Twente afgelopen zondag. De Ajax-trainer gaf toe dat de controlerende middenvelder simpelweg niet goed genoeg was tegen de Tukkers.

Mannsverk kreeg de kans om zich te bewijzen tegen Twente, maar zijn debuut in Enschede was verre van succesvol. Dit resulteerde in Steijn's besluit om hem te passeren en in plaats daarvan te kiezen voor Kenneth Taylor in de wedstrijd tegen Olympique Marseille. Steijn verklaarde: "We hebben veel van Mannsverk gezien, hij heeft ook een paar keer getraind. Vorige keer was het ook een keuze tussen hem en Taylor, en toen was er grote twijfel. Maar Mannsverk heeft simpelweg niet goed gepresteerd, en we kennen de kwaliteiten van Taylor."

Naast Mannsverk is ook Devyne Rensch het slachtoffer geworden van Steijn's beslissing. Hij is vervangen door Anton Gaaei. Steijn legde uit: "Rensch had ook wat fysieke problemen tegen Twente. We spelen drie wedstrijden in zeven dagen en Anton heeft het goed gedaan. Tegen FC Twente hebben we een slechte indruk achtergelaten, maar we hebben dat snel proberen af te sluiten. Deze wedstrijd is compleet anders en hopelijk zal dat de jongens inspireren."

Met deze onverwachte wijzigingen hoopt Steijn zijn team een boost te geven en een beter resultaat neer te zetten tegen Olympique Marseille. De druk ligt nu op Taylor en Gaaei om te laten zien wat ze waard zijn op het Europese toneel. Het belooft een spannende wedstrijd te worden waarin Ajax zich zal moeten bewijzen.