×

AZ verliest schandalig duel in Conference League-groepsfase tegen zwak Zrinjski

NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op donderdag 21 september 2023 20:56 uur

AZ heeft op ongelofelijke wijze het eerste duel van de Conference League-groepsfase verkwanseld. Wat begon als een veelbelovende wedstrijd tegen een zwak Zrinjski, eindigde in een regelrechte nachtmerrie voor de Alkmaarders. De comfortabele 0-3 voorsprong verdween als sneeuw voor de zon en uiteindelijk moest AZ met een beschamend gevoel terugkeren naar Alkmaar na een 4-3 nederlaag.

Trainer Jansen koos voor weinig verrassingen en stuurde dezelfde elf spelers het veld in als tijdens het Eredivisie-duel tegen Sparta. Deze keuze leek aanvankelijk goed uit te pakken, aangezien AZ direct de touwtjes in handen nam tegen de Bosnische tegenstander.

Na tien minuten werd de dominantie van AZ ook vertaald naar de score. De Alkmaarders speelden soepel door de Bosnische verdediging en vonden Myron van Brederode als eindstation. Even later werd Zrinjski gevaarlijk en dook de ploeg op voor het doel van Mathew Ryan. Maar AZ liet al snel zien wie de baas was en Sven Mijnans maakte de 2-0. Vlak voor rust voegde De Wit daar nog de 3-0 aan toe en leek er geen vuiltje aan de lucht.

Maar in de tweede helft liet AZ zich compleet verrassen. De thuisploeg kwam al snel na rust terug met een verre vrije trap die resulteerde in de 1-3. Invaller Zvonimir Kozulj verraste Ryan met een afstandsschot. Daarna was het Josip Corluka die vanuit een onmogelijke hoek wist te scoren en de malaise was compleet toen Aldin Hrvanovic uit het niets de 3-3 maakte. AZ verspeelde een 3-0 voorsprong tegen een opvallend zwak Zrinjski.

En alsof dat nog niet genoeg was, werd het alleen maar erger voor AZ. Na een goed opgezette aanval waarbij de Alkmaarders dramatisch verdedigden, maakte Kozulj zijn tweede doelpunt en zette Zrinjski zelfs op voorsprong. AZ probeerde nog wel om de gelijkmaker te maken, maar slaagde daar niet in. Zo liep AZ tegen een volkomen onnodige nederlaag aan in Bosniƫ.