×
Home Nieuws Livescore

Transferperikelen rondom Ajax en VfB Stuttgart worden duisterder

Transferperikelen rondom Ajax en VfB Stuttgart worden duisterder
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 21 september 2023 16:16 uur

Het mysterie rondom de overeenkomst tussen Ajax en VfB Stuttgart met betrekking tot Borna Sosa wordt steeds complexer. Een recent rapport van Voetbal International onthult dat de Kroatische verdediger al sinds medio augustus op de hoogte was van de interesse van de Amsterdamse club. Dit staat haaks op de berichtgeving van technisch directeur Sven Mislintat, die beweerde dat Sosa op Deadline Day als buitenkansje aan de selectie werd toegevoegd.

Opvallend genoeg beweert Arthur Beck, zaakwaarnemer en mede-eigenaar van AKA Global - het bureau waarmee Sosa vlak voor zijn transfer in zee ging - dat het juist Ajax-trainer Maurice Steijn was die Sosa wilde aantrekken, niet Mislintat. Nu blijkt echter dat Steijn eigenlijk Nicolás Tagliafico op het oog had, terwijl Mislintat al geruime tijd geïnteresseerd was in Sosa.

ICM Stellar, het bureau waarmee Sosa voor zijn transfer samenwerkte, heeft nu openheid van zaken gegeven. "Mislintat heeft Sosa al in augustus benaderd met interesse, maar verzocht hem om dit geheim te houden, omdat ze hem pas in de laatste twee dagen van de transferperiode wilden aantrekken. Een eerdere overgang was geen optie en de deal moest via Beck verlopen", aldus VI.

Stuttgart was hier zeer verbaasd over. Er gingen zelfs geruchten dat Beck wel degelijk namens Ajax onderhandelde en dus een mandaat van de Amsterdamse club had. De rol van Beck in de transfer van Sosa is dus uiterst dubieus. Het is nog maar de vraag of financieel directeur Susan Lenderink en de raad van commissarissen van Ajax op de hoogte waren van het feit dat de zaakwaarnemer namens de club onderhandelde.

"Als dat het geval was, dan was de zaakwaarnemer van Global zowel tussenpersoon namens Ajax als belangenbehartiger van de speler om het contract rond te krijgen, wat weer de nodige vragen oproept", aldus het rapport.