×
Home Nieuws Livescore

Doelman Grabara bedreigd na kritiek op Galatasaray-stadion

Doelman Grabara bedreigd na kritiek op Galatasaray-stadion
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op donderdag 21 september 2023 15:48 uur

Kamil Grabara, de doelman van FC Kopenhagen, heeft na het Champions League-duel met Galatasaray in Istanbul te maken gekregen met ernstige bedreigingen. Na de wedstrijd, die eindigde in een 2-2 gelijkspel, uitte Grabara zijn frustratie op Instagram door het stadion van de Turkse club een 'shit hole' te noemen. Deze opmerking leidde tot een stortvloed aan doodsbedreigingen, zowel naar Grabara als naar zijn vrouw.

Ondanks dat FC Kopenhagen aanvankelijk met 0-2 voor stond, wist Galatasaray in de slotfase terug te komen. Grabara was van mening dat zijn team de overwinning verdiende en liet dit duidelijk blijken door kritiek te uiten op de supporters van Galatasaray. Hoewel hij later zijn tekst aanpaste en de wedstrijd zelf als 'shit' bestempelde, was het kwaad al geschied.

De doelman en zijn vrouw werden overspoeld met honderden doodsbedreigingen. De vrouw van Grabara deelde haar ongeloof en schreef: 'Dit is echt niet normaal. Driehonderd berichten en ik kan niet eens tellen hoeveel reacties. Ik heb er geen woorden voor.'

Deze bedreigingen zijn een verontrustende herinnering aan de donkere kant van het voetbal, waarin spelers en hun families soms het slachtoffer worden van ongepaste en gevaarlijke reacties. Het is belangrijk dat dit soort gedrag krachtig wordt veroordeeld en dat spelers de steun en bescherming krijgen die ze verdienen.