×
Home Livescore

Anwar El Ghazi op weg naar Mainz 05

Anwar El Ghazi op weg naar Mainz 05
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 21 september 2023 13:16 uur

Anwar El Ghazi lijkt op het punt te staan om een nieuwe uitdaging aan te gaan. De ervaren aanvaller, die onlangs zijn contract bij PSV heeft laten ontbinden, lijkt op het punt te staan om een contract te tekenen bij een verrassende nieuwe club. Volgens bronnen dichtbij het Duitse Sky Sports, is El Ghazi in vergevorderde onderhandelingen met FSV Mainz 05.

Na het ontbinden van zijn contract bij PSV, heeft El Ghazi de tijd genomen om rustig op zoek te gaan naar een nieuwe werkgever. Hij heeft zijn conditie op peil gehouden bij Jong Ajax, waarbij er volgens geruchten binnen Ajax zelfs interesse was om hem terug te halen naar Amsterdam. Maar nu lijkt het erop dat El Ghazi zijn nieuwe onderkomen heeft gevonden. De hekkensluiter in de Bundesliga, Mainz, lijkt hem te gaan vastleggen.

Hoewel de details van het contract nog niet bekend zijn, zal El Ghazi naar verwachting voor meerdere jaren tekenen bij Mainz. Bij zijn nieuwe club zal hij niet de enige Nederlander zijn, aangezien Sepp van den Berg ook bij Mainz actief is. Daarnaast speelde El Ghazi eerder samen met Phillipp Mwene bij PSV, die nu ook bij Mainz speelt. In Eindhoven had de buitenspeler weinig uitzicht op speeltijd, gezien de concurrentie op de flanken met spelers als Noa Lang, Johan Bakayoko, Hirving Lozano en Yorbe Vertessen onder trainer Peter Bosz.

Als de deal met Mainz rondkomt, zal dit het vierde buitenlandse avontuur worden voor El Ghazi. Eerder speelde hij al voor OSC Lille, Aston Villa en Everton. Het lijkt erop dat de ervaren aanvaller klaar is voor een nieuwe uitdaging en Mainz biedt hem de kans om zich te bewijzen in de Bundesliga.