×
Home Nieuws Livescore

PSV's Bosz zet koers in op dominantie en controle: 'Daar trainen we al een maand op'

PSV's Bosz zet koers in op dominantie en controle: 'Daar trainen we al een maand op'
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zondag 6 augustus 2023 10:36 uur

PSV onder Bosz heeft een duidelijke strategie: 'Daar trainen we al een maand op'. Olivier Boscagli is tevreden met het spel van PSV tijdens de Johan Cruijff Schaal. Volgens de Franse verdediger is er nog ruimte voor verbetering, maar de plannen die tijdens de trainingen zijn gemaakt, werden goed uitgevoerd.

Bij PSV is het doel helder: Bosz en zijn team streven naar dominantie en controle. "We trainen hier al een maand op. Tot nu toe werkt het goed. We willen hoog druk zetten en als we de bal snel kunnen heroveren, hoeven we uiteindelijk minder te rennen. Vanavond wilden we tegen Feyenoord veel balbezit hebben en dat is gelukt. Van daaruit konden we winnen", vertelde Boscagli aan het Eindhovens Dagblad na de overwinning van vrijdag.

Boscagli had vorig seizoen te maken met een langdurige blessure, maar de Fransman is sterker dan ooit teruggekomen. Na een lange revalidatieperiode is de centrale verdediger nog steeds gedreven. "Ik voel me goed bij deze speelstijl en tot nu toe zijn we allemaal fit gebleven. Het is een van mijn kwaliteiten om het spel vanuit achterin op te bouwen. Het is fijn om daarin een belangrijke rol te spelen."