×
Home Livescore

Compact spel cruciaal voor Ajax tegen Olympique Marseille

Compact spel cruciaal voor Ajax tegen Olympique Marseille
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 21 september 2023 10:08 uur

In het populaire televisieprogramma Voetbalpraat op ESPN wordt er vooruitgeblikt op de spannende confrontatie tussen Ajax en Olympique Marseille. De gerenommeerde analist Marciano Vink, die zelf een verleden heeft als speler bij Ajax, werpt een blik op de mogelijke opstelling van het team onder leiding van Maurice Steijn. Vink oppert dat het wellicht verstandig zou zijn om Sivert Mannsverk of Benjamin Tahirovic op de reservebank te laten plaatsnemen.

"Compactheid is tegenwoordig het toverwoord in elke Europese wedstrijd", verkondigt Vink. "We hebben recentelijk gezien hoe PSV speelde. Ze waren eigenlijk net zo open als Ajax afgelopen weekend tegen FC Twente. FC Twente wist daar handig gebruik van te maken. Het is belangrijk om als team bij elkaar te blijven. Natuurlijk begrijp ik dat je in de Johan Cruijff ArenA wilt aanvallen. Dat verwachten de supporters en dat moet je ook doen als Ajax. Echter, in deze specifieke situatie zou het fataal kunnen zijn als je blindelings blijft aanvallen. We hebben eerder gezien hoe AS Roma hier optimaal van profiteerde", verwijst Vink naar de wedstrijd tegen AS Roma in 2021.

"Dit zou een wedstrijd moeten zijn waarin je de defensie goed gesloten houdt, het middenveld compact speelt en de aanval goed aansluit", vervolgt de analytische voetbalkenner. "Persoonlijk zou ik niet starten met Tahirovic en Mannsverk. Dit zijn twee spelers die voornamelijk de bal breed spelen. Als je compact speelt, moet je juist versnellen. Wat mij betreft geef je de voorkeur aan Van den Boomen of Taylor, of misschien zelfs Mannsverk en Taylor, of Mannsverk en Van den Boomen. Het is in ieder geval belangrijk om niet twee identieke spelers op te stellen. Het is al bewezen dat dit niet werkt."