×
Home Nieuws Livescore

Ajax haalt Kroatische verdediger Jakov Medic binnen, Mislintat had hem al op het oog

Ajax haalt Kroatische verdediger Jakov Medic binnen, Mislintat had hem al op het oog
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zondag 6 augustus 2023 10:12 uur

Ajax haalt Jakov Medic binnen, een speler die al geruime tijd op het verlanglijstje stond van Sven Mislintat, de directeur voetbalzaken van de club. De 24-jarige Kroaat is erg blij met zijn transfer naar Ajax en kijkt uit naar zijn tijd bij de club. Medic, die naar verluidt voor een bedrag tussen de twee en drie miljoen euro overkomt van FC St. Pauli, is vol emoties en trots om onderdeel te zijn van het team en de grote club. Hij kan het nog nauwelijks geloven dat hij nu de kans krijgt om voor Ajax te spelen.

Medic legt uit wat de fans van Ajax van hem kunnen verwachten. Hij is een totaal ander persoon op het veld dan daarbuiten en geeft altijd alles tijdens wedstrijden. Hij houdt ervan om te vechten en tegendoelpunten te voorkomen, dat is zijn taak. Daarnaast houdt hij ook van mooi voetbal, wat de reden is dat hij fan is van Ajax. Hij is onder de indruk van de reputatie van de club op het gebied van mooi voetbal en wil daar graag aan bijdragen.

Mislintat vertelt dat hij Medic al een tijdje in het vizier had. Vorig jaar probeerde hij hem al naar Stuttgart te halen, maar dat lukte toen niet. Nu heeft hij echter de mogelijkheid om hem naar Ajax te halen. Mislintat is lovend over Medic en noemt hem een speler die je niet vaak tegenkomt. Hij prijst zijn geweldige persoonlijkheid en fantastische werkhouding. Medic is hard in de duels en doet er alles aan om tegendoelpunten te voorkomen, kwaliteiten die in elk team van pas komen.

Mislintat benadrukt dat Medic ondanks zijn achtergrond in de 2. Bundesliga over veel kwaliteiten beschikt. Hij was één van de beste centrale verdedigers in die competitie en kan zowel rechts als links centraal achterin spelen. Daarnaast heeft hij ook ervaring als 'zes' en zelfs als spits, waarbij hij vijf keer heeft gescoord. Medic is dus een zeer veelzijdige speler, wat een van zijn sterke punten is.