×
Home Nieuws Livescore

Derksen: Van Gaal als crisismanager bij Ajax?

Derksen: Van Gaal als crisismanager bij Ajax?
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op donderdag 21 september 2023 09:24 uur

In een opmerkelijke wending heeft Johan Derksen zijn visie gegeven op de huidige situatie bij Ajax. De voormalige Oranje-bondscoach, Louis van Gaal, wordt door Derksen naar voren geschoven als de ideale persoon om de taken van Sven Mislintat over te nemen als technisch directeur bij de club.

Derksen, bekend om zijn uitgesproken mening, heeft zijn kritiek geuit op de organisatorische chaos bij Ajax. Hij benadrukt dat de club altijd bekend heeft gestaan om het voortbrengen van goede bestuursleden en beleidsbepalers die met passie en toewijding de club leidden. Echter, volgens Derksen is er nu sprake van een Raad van Commissarissen vol met buitenstaanders die alleen maar uit zijn op financieel gewin.

De voetbalanalist vermoedt dat de club spijt heeft van het binnenhalen van deze 'buitenstaanders'. Met de vraag wie er nu orde op zaken moet stellen, gezien het feit dat de opvolger van algemeen directeur Edwin van der Sar, Alex Kroes, pas volgend jaar kan beginnen, komt Derksen met een opvallend voorstel. Hij oppert dat Louis van Gaal als crisismanager alle technische zaken op zich zou moeten nemen.

Derksen is van mening dat het huidige seizoen voor Ajax verloren is en dat dit de club financieel veel geld zal kosten, aangezien ze de Champions League niet zullen halen. Hij voorspelt dat dit de club de komende jaren in de problemen zal brengen op financieel gebied.

Met zijn onconventionele ideeën en scherpe kritiek zorgt Derksen wederom voor opschudding in de voetbalwereld. Of zijn suggestie om Van Gaal als crisismanager aan te stellen bij Ajax werkelijkheid zal worden, is nog maar de vraag. Maar één ding is zeker, Derksen blijft niet onopgemerkt met zijn uitgesproken mening.