×
Home Nieuws Livescore

Manchester United verliest opnieuw, Ten Hag's aankoop Onana onder vuur

Manchester United verliest opnieuw, Ten Hag's aankoop Onana onder vuur
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op donderdag 21 september 2023 09:16 uur

Het Manchester United van Erik ten Hag beleefde op woensdagavond een teleurstellende avond. Na een moeizame start in de Premier League wist de ploeg ook in de eerste Champions League-wedstrijd geen overwinning te behalen. Bayern München trok met een 4-3 overwinning aan het langste eind. Volgens de Engelse media was deze score nog mild in vergelijking met de werkelijke krachtsverhoudingen.

De BBC benadrukt de rol van Harry Kane, die Bayern München naar de overwinning leidde. Dit is interessant gezien de interesse van Manchester United in de spits, die onlangs de overstap maakte van Tottenham Hotspur naar München en direct zijn waarde bewijst voor zijn nieuwe club. "Hij was betrokken bij de openingsgoal en benutte zijn genadeloze penalty zonder fouten", aldus de BBC.

Ook de Daily Mail richt zich op Harry Kane: "Hij zal naar Manchester United hebben gekeken en gedacht hebben dat hij de juiste keuze heeft gemaakt. Het is duidelijk dat het team van Ten Hag snakt naar een speler van zijn kwaliteit."

The Sun schrijft: "Winnen kan een gewoonte worden, maar verliezen ook. Manchester United heeft dit seizoen al vier keer verloren en moet iets doen aan hun slechte vorm. Ten Hag heeft werk te doen in aanloop naar de uitwedstrijd tegen Burnley dit weekend."

De Mirror kopt: "Manchester United ontsnapt aan vernedering tegen Bayern München, maar de aankopen van Erik ten Hag worden een groot probleem." De krant benadrukt dat het scorebord misleidend kan zijn en dat Bayern dit in crisis verkerende United had kunnen vernederen. De aankoop die kritiek krijgt, is voormalig Ajacied André Onana: "Onana vormt een groeiend probleem voor United. Zijn blunder zette de toon voor de nederlaag."

Ook de Express richt zijn pijlen op Onana: "Onana kent geen goede start op Old Trafford. Ten Hag nam een moedige beslissing door David de Gea te vervangen en veel geld uit te geven aan de Kameroener, maar zijn reddingen laten te wensen over." De krant noemt de goal van Rasmus Højlund als positieve noot, maar plaatst daarbij direct een kanttekening: "Het was geen memorabele prestatie, hij had meer betrokken moeten zijn bij het spel."