×
Home Nieuws Livescore

PSV vernederd in Champions League-debuut tegen Arsenal

PSV vernederd in Champions League-debuut tegen Arsenal
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 21 september 2023 07:16 uur

PSV maakte woensdagavond een teleurstellende comeback in de Champions League. Het duel met Arsenal eindigde in een verpletterende 4-0 nederlaag. Volgens de Engelse media werd PSV als een speelbal gebruikt door The Gunners.

Arsenal maakte na zes jaar afwezigheid in de Champions League een indrukwekkende rentree. "Op een regenachtige avond in het Emirates Stadium lieten ze PSV zwaar boeten", schrijft de BBC. "Arsenal overklaste PSV, dat al 26 wedstrijden ongeslagen was. De Nederlanders werden compleet overrompeld."

"Het was voor het eerst in zes jaar dat we de hymne weer hoorden en dat werd gevolgd door een indrukwekkende demonstratie tegen PSV", concludeert de BBC. Tim Sherwood, die de analyse deed bij Sky Sports, is het daarmee eens. "Voor de Noord-Londen Derby had Arsenal geen makkelijkere wedstrijd kunnen wensen", zegt hij. "De manier waarop PSV het veld betrad, sprak boekdelen. En ze waren simpelweg niet goed genoeg."

The Sun blijft voorzichtig in zijn oordeel. "Misschien hebben de bookmakers het niet verkeerd door Arsenal als favoriet voor de eindzege te bestempelen. Maar we moeten wachten tot Arsenal sterkere tests heeft doorstaan dan het 'powerpuff' PSV."

PSV werd volledig weggespeeld. Het eerste gevaar kwam van Noa Lang, maar dat bleek vrijwel alles te zijn wat PSV in huis had, aldus de tabloid. Trainer Peter Bosz werd bekritiseerd vanwege zijn naïviteit. "PSV kwam niet om achterover te leunen en voor een gelijkspel te spelen. Verdedigend waren ze overal en nergens te vinden. Ze werden compleet overlopen door Arsenal."

"Arsenal vloog over PSV heen. Uiteindelijk bleef het bij vier doelpunten, maar dat hadden er veel meer kunnen zijn", constateert Daily Mail, dat Bukayo Saka uitroept tot de beste speler van Arsenal. "Sergiño Dest werd geteisterd door Saka. Het was zo erg dat je medelijden met hem kreeg."

Volgens Daily Mail is PSV "geen amateurploeg". "De verdediging van Arsenal had ook moeite met de aanval van PSV, vooral Schouten viel op. Hij was snel en efficiënt aan de bal. Maar ze hadden simpelweg geen antwoord op het snelle spel van Arsenal."