×
Home Livescore

PSV-trainer Bosz erkent superioriteit Arsenal na ruime nederlaag

PSV-trainer Bosz erkent superioriteit Arsenal na ruime nederlaag
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 21 september 2023 00:08 uur

PSV-coach Peter Bosz lijkt zich neer te leggen bij de overweldigende nederlaag die zijn team leed in het duel tegen Arsenal. In het Emirates Stadium werden de Eindhovenaren met maar liefst 4-0 verslagen, maar Bosz erkent dat The Gunners simpelweg beter waren.

"Ze hebben meer kwaliteit dan wij. Ook verdedigden ze beter rondom hun zestienmetergebied", begint Bosz na afloop voor de camera van Ziggo Sport. De coach is echter niet van mening dat zijn team te aanvallend heeft gespeeld in Londen. "Als je met elf man bij je eigen doel blijft hangen tegen dit team, zullen ze ook doelpunten maken. Ze hebben simpelweg de kwaliteiten daarvoor. We hebben de tegendoelpunten niet alleen uit counters geïncasseerd."

Bosz wuift ook de suggestie weg dat hij vasthield aan zijn eigen speelstijl. "We hebben ons enorm aangepast. We hebben veel dingen echt anders gedaan. Maar zij zijn gewoon goed en dan kan het gebeuren dat ze die kansen benutten. 4-0 is weliswaar een grote nederlaag, maar ik vond ze ook erg effectief. Dat had ook te maken met het feit dat we niet altijd goed hebben verdedigd. Vandaag moeten we gewoon eerlijk zijn: ze waren beter."

Voor de camera van RTL doet Bosz ook nog zijn zegje. "Ik denk dat Arsenal behoort tot de beste teams ter wereld, wij net niet."