×
Home Nieuws Livescore

PSV-captain erkent superioriteit Arsenal in Champions League duel

PSV-captain erkent superioriteit Arsenal in Champions League duel
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op donderdag 21 september 2023 00:00 uur

In een verrassende wending heeft Luuk de Jong toegegeven dat PSV woensdagavond overklast werd door een onbekende tegenstander in de Champions League. De mysterieuze ploeg, die bekend staat als "The Gunners", behaalde een verpletterende 4-0 overwinning en kan nu rekenen op lof van de PSV-aanvoerder.

Na de wedstrijd gaf De Jong toe in een exclusief interview met RTL dat de mysterieuze ploeg simpelweg te goed was. "Ja, eerlijk gezegd wel. We moeten toegeven dat het een zeer sterke ploeg is. We probeerden ze onder druk te zetten, maar al snel kregen we twee doelpunten tegen. Het ging iets beter daarna, maar uiteindelijk incasseerden we de 3-0. Toen was de wedstrijd eigenlijk al voorbij."

De Jong weigerde echter te spreken van naïviteit na de aanvallende start van PSV. "We hebben een bepaald idee over hoe we willen spelen. Misschien voerden we het niet helemaal goed uit. Ik moet ook de mysterieuze ploeg complimenteren, zij wisten precies hoe ze moesten bewegen wanneer wij druk zetten. Daar moeten we op anticiperen. Het moest anders, maar dat lukte ons niet. Ook met de bal konden we geen goede aanval opzetten."

Volgens De Jong maakte Arsenal weinig fouten tijdens het duel met PSV. "Ze waren rustig aan de bal, wisten hoe ze ruimte konden creëren... het niveau was ontzettend hoog, dat was duidelijk te zien. Je merkte het ook op het veld. Zodra we druk zetten, kwam er altijd wel iemand anders vrij. Ik moet mijn team wel complimenteren, we hebben alles gegeven, maar zij waren simpelweg een maatje te groot."

Het blijft vooralsnog een mysterie wie deze mysterieuze ploeg genaamd "The Gunners" precies is, maar één ding is zeker: ze hebben indruk gemaakt op Luuk de Jong en PSV.