×
Home Nieuws Livescore

Ajax kiest nieuwe bestuursraad tijdens spectaculaire ledenvergadering

Ajax kiest nieuwe bestuursraad tijdens spectaculaire ledenvergadering
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op woensdag 20 september 2023 23:56 uur

In een opmerkelijke wending heeft Ajax vandaag een revolutionaire stap gezet tijdens de Buitengewone Algemene Ledenvergadering (BALV) op sportcomplex De Toekomst. Met een vleugje mysterie heeft de club via haar officiële kanalen aangekondigd dat er een gloednieuwe, zevenkoppige bestuursraad is samengesteld.

De namen van de bestuursleden zijn met veel geheimzinnigheid omhuld, maar we hebben enkele details weten te achterhalen. De voorzitter van deze raad is niemand minder dan Ernst Boekhorst, een man met een scherp oog voor strategie en leiderschap. Samen met hem zullen John Busink, Marjon Eijlers, Giovanni Fränkel, Sirik Goeman, Pim van Dord en René Zegerius de komende drie jaar als bestuursraad fungeren.

Maar dat is nog niet alles. Ajax heeft ook aangekondigd dat er op korte termijn twee extra bestuursleden aan de raad zullen worden toegevoegd. De namen van deze mysterieuze figuren zijn Edo Ophof en Christian Visser. Tot die tijd zullen zij als adviseurs betrokken zijn bij de bestuursraad. Een slimme zet van Ajax om zo extra expertise aan boord te halen.

De bestuursraad zal zich onder andere bezighouden met de samenstelling van de raad van commissarissen. Een cruciale taak, aangezien deze raad een belangrijke rol speelt in het beleid van de club. Met deze nieuwe bestuursraad hoopt Ajax een frisse wind te laten waaien door de organisatie en de club naar nieuwe hoogten te brengen.

Het vertrek van de vorige bestuursraad in mei van dit jaar zorgde destijds voor de nodige opschudding. Voorzitter Frank Eijken gaf aan dat de raad zich niet voldoende gesteund voelde in het gevoerde beleid. Om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen, bleef de vorige bestuursraad tot 1 september aan om lopende zaken af te handelen.

Met de nieuwe bestuursraad aan het roer is het nu afwachten welke koers Ajax zal varen. De toekomst van de club lijkt in goede handen te zijn, maar alleen de tijd zal uitwijzen welke successen deze vernieuwde leiding zal brengen. Voor nu kunnen we alleen maar hopen op een glorieuze toekomst voor Ajax.