×
Home Nieuws Livescore

Nieuwe titel: Bassey voelt zich thuis bij Fulham na winnende goal in oefenwedstrijd tegen Hoffenheim

Nieuwe titel: Bassey voelt zich thuis bij Fulham na winnende goal in oefenwedstrijd tegen Hoffenheim
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zondag 6 augustus 2023 09:12 uur

Bassey straalt zelfvertrouwen uit na winnende goal: 'Ik wil mooi voetbal spelen'

Calvin Bassey voelt zich meteen op zijn gemak bij Fulham. De 23-jarige verdediger maakte het beslissende doelpunt in de oefenwedstrijd tegen Hoffenheim en werd uitgeroepen tot Man van de Wedstrijd.

Een week geleden maakte Bassey de overstap van Ajax naar Fulham voor een bedrag van 22,5 miljoen euro. Zaterdag beleefde hij een succesvol debuut op Craven Cottage. De Nigeriaanse international scoorde met een kopbal uit een hoekschop. "Dit geeft me een goed gevoel voor het begin van het seizoen. Ik heb vertrouwen in mezelf en ik wil mooi en aanvallend voetbal spelen. Het zal niet altijd perfect gaan, maar vandaag pakte het goed uit", vertelt hij op de website van de club.

Met zijn doelpunt wist Bassey meteen de harten van de Fulham-fans te veroveren. "We hebben getraind op standaardsituaties en de manager vroeg me waar ik me het meest comfortabel voel. Ik vertelde hem dat ik graag voor het doel langs loop en met mijn snelheid spelers probeer te passeren. Het was een fantastische bal. Ik hoefde niet veel te doen, alleen de bal sturen en koppen tussen de palen."

Toen Bassey werd gewisseld, kreeg hij een staande ovatie. "Het is geweldig om weer thuis te zijn en het stadion te zien. Ik kan niet wachten tot het vol zit", zegt de in Londen opgegroeide linkspoot. "Het voelt als thuiskomen, dicht bij mijn familie. Dat is fijn."

Naast het doelpunt van Bassey won Fulham de wedstrijd met 2-1 van Hoffenheim.