×
Home Nieuws Livescore

Crisis bij Ajax: Sjaak Swart teleurgesteld en vol pijn

Crisis bij Ajax: Sjaak Swart teleurgesteld en vol pijn
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op woensdag 20 september 2023 20:16 uur

Voormalig voetbalicoon Sjaak Swart is diep teleurgesteld in de huidige gang van zaken bij Ajax. De legendarische Mister Ajax kan de pijnlijke situatie in Amsterdam nauwelijks verdragen, waarbij de druk op technisch directeur Sven Mislintat ongekend hoog is. Vooral nu er geruchten zijn over mogelijke belangenverstrengeling bij de transfer van Borna Sosa, staat de organisatie onder immense druk.

In een exclusief interview met De Telegraaf onthult Swart dat hij zich heeft voorgenomen om niets meer over Ajax te zeggen. "Op dit moment doet het te veel pijn", verklaart hij. Toch kan hij het niet laten om een enkele opmerking te maken. "Ik ben al 74 jaar lid, dat is een hele tijd. Maar zoiets heb ik nog nooit meegemaakt. Dit is gewoon onacceptabel slecht, het ergste wat ik ooit heb meegemaakt." Als voormalig speler van Ajax, met maar liefst 359 officiƫle wedstrijden op zijn naam, weet Swart als geen ander wat succes inhoudt. Hij heeft echter geen idee hoe deze situatie kan worden omgekeerd. "Het is moeilijk, je kunt niet zomaar spelers halverwege het seizoen wegsturen."

"Je moet het doen met wat je hebt, en dat is helaas niet veel", aldus Swart, die terughoudend reageert op vragen over Mislintat. "Daar wil ik liever niets over zeggen." Het is duidelijk dat de voormalige aanvaller diep geraakt is door de huidige malaise bij Ajax. De club waar hij zijn hart aan heeft verpand, lijdt onder de druk en de teleurstellende resultaten. De vraag blijft echter hangen: wat is er nodig om deze situatie te veranderen?