×
Home Nieuws Livescore

Zaakwaarnemer reageert op controverse rond Ajax-directeur en transferperikelen

Zaakwaarnemer reageert op controverse rond Ajax-directeur en transferperikelen
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op woensdag 20 september 2023 19:48 uur

In een verrassende wending heeft Arthur Beck, een vooraanstaande figuur bij het internationale sportmanagementbureau AKA Global, eindelijk gereageerd op de controverse rond Ajax-directeur Sven Mislintat. Het nieuws dat de Amsterdammers op Deadline Day Borna Sosa hadden gekocht, een speler die verbonden is aan het zaakwaarnemersbureau, van VfB Stuttgart, zorgde voor opschudding. Wat nog interessanter is, is dat AKA Global eerder dit jaar belanghebbende is geworden in Mislintats bedrijf Matchmetrics GmbH.

Sosa, die op het laatste moment van zaakwaarnemersbureau wisselde, heeft Ajax ertoe aangezet een onderzoek in te stellen naar de gang van zaken. Plotseling werd AKA Global het gesprek van de dag in Nederland. Beck heeft echter snel gereageerd op de beschuldigingen en benadrukt dat zijn bedrijf niets te verbergen heeft. "Voor de transferperiode heeft Sven Ajax volledig op de hoogte gebracht en Ajax gaf aan dat er geen probleem was. Wij streven naar volledige eerlijkheid en transparantie en hebben niets te verbergen. Alles is open", verklaarde Beck aan Voetbal International.

Beck gaat verder met zijn verdediging en benadrukt dat hij nooit de intentie had om verborgen te blijven. "Als ik onzichtbaar had willen zijn, had niemand mijn naam kunnen vinden", voegt hij eraan toe. Wat betreft zijn betrokkenheid bij Matchmetrics, beweert Beck dat hij geen enkele relatie heeft met Mislintat, aangezien deze laatste een van de eigenaren van het bedrijf is. Beck heeft geïnvesteerd in Matchmetrics vanwege zijn interesse in data-analyse en de waarde die hij daaraan hecht.

Opvallend genoeg was Beck voorheen geen zaakwaarnemer van Sosa, wat de situatie des te interessanter maakt. "Ik ken Borna al heel lang en ik was een van de vele agenten die voor hem hebben gewerkt. Ik had namens de speler gesprekken met meerdere clubs, waaronder Ajax. Een paar weken geleden heb ik hem aangeboden bij Ajax", onthult Beck. "Ik heb aangegeven dat er meerdere opties waren en dat als Sven hem wilde, er snel gehandeld moest worden. Op de laatste dag van de transferperiode, na de verloren wedstrijd tegen Ludogorets, was het de trainer van Ajax die Borna toch wilde hebben, niet Sven. Daarna zijn we gaan praten en kwam er een deal tot stand."

Met deze verklaringen hoopt Beck de controverse rondom de transfer van Sosa naar Ajax te sussen en zijn reputatie als zaakwaarnemer te beschermen. Het is duidelijk dat er nog veel vragen zijn over de rol van AKA Global en Mislintat in deze zaak, maar Beck blijft volhouden dat alles volgens de regels is verlopen. De tijd zal leren of deze verklaringen voldoende zijn om de gemoederen te bedaren en de focus weer op het voetbal te leggen.