×
Home Nieuws Livescore

Berghuis steunt debutant Mannsverk na moeilijk Ajax-debuut

Berghuis steunt debutant Mannsverk na moeilijk Ajax-debuut
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op woensdag 20 september 2023 19:32 uur

Ajax-ster Steven Berghuis toont leiderschap en bewustzijn

In de wereld van het voetbal wordt Steven Berghuis gezien als een van de leidende figuren bij Ajax. De 31-jarige middenvelder is zich hiervan terdege bewust en laat dit ook zien in zijn acties. Na de wedstrijd tegen FC Twente nam hij debutant Sivert Mannsverk apart voor een hartig gesprek.

Mannsverk, die door trainer Maurice Steijn in het diepe werd gegooid, beleefde een uiterst ongelukkig debuut in het Ajax-shirt. Berghuis, empathisch als altijd, begreep de moeilijkheden waar de jonge Noor mee te maken had. "Ik kan me voorstellen dat het voor hem ontzettend zwaar was", vertelde Berghuis aan ESPN. "Deze jongen was pas twee dagen bij Ajax en werd al in de rust gewisseld. De omstandigheden waren niet ideaal voor hem om zijn kwaliteiten te tonen. Ik heb geprobeerd hem dit uit te leggen."

Berghuis benadrukte dat dit nu eenmaal bij voetbal hoort. "In deze sport proberen we elkaar te helpen. Elke speler heeft tijd nodig om zich aan te passen. Ik heb dit zelf ook ervaren. Ook ik kon tegen Twente niet mijn beste spel laten zien. Individueel gezien was het gewoon ontzettend moeilijk." Dankzij zijn ervaring raakt Berghuis niet snel nerveus van mindere resultaten. "Natuurlijk voel ik wel mee met de jongens, maar ik kan zelf wel tegen een stootje."

Met zijn leiderschap en begrip toont Steven Berghuis wederom waarom hij een belangrijke speler is binnen Ajax. Zijn inzet om zijn teamgenoten te ondersteunen en zijn vermogen om met tegenslagen om te gaan, maken hem een waardevolle aanwinst voor de club.