×
Home Livescore

Revolutie in Eredivisie: Buitenlandse investeerders jagen op Nederlandse clubs!

Revolutie in Eredivisie: Buitenlandse investeerders jagen op Nederlandse clubs!
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op woensdag 20 september 2023 19:08 uur

Nieuwe ontwikkelingen in de voetbalwereld wijzen erop dat Nederlandse Eredivisie-clubs binnenkort mogelijk in buitenlandse handen zullen vallen. Isitan Gün, de eigenaar van Fortuna Sittard, heeft aangegeven dat Nederlandse clubs momenteel 'bovenaan de lijstjes' staan van investeerders uit de Verenigde Staten en Saudi-Arabië.

Gün, die sinds 2016 eigenaar is van Fortuna, merkt op dat het nog steeds ongebruikelijk is voor Nederlandse clubs om een buitenlandse eigenaar te hebben, zelfs zeven jaar later. Hij is echter van mening dat dit snel zal veranderen. "Ik word regelmatig gebeld, en dat is begrijpelijk. In Frankrijk zijn alle clubs al vergeven, in Italië en Spanje is er weinig meer te koop. Duitsland is geen optie voor investeerders en Engeland is buiten bereik", aldus Gün volgens Voetbal International.

Na de traditionele top vijf-competities komt de Eredivisie snel in beeld. "België is volledig in private handen, maar Nederland nog niet. Hier zijn nog genoeg clubs te koop. Vanuit Amerika is er veel interesse en ik verwacht dat Saoedi-Arabië de volgende stap zal zetten door middelgrote clubs in Europa te kopen", voegt Gün eraan toe. Hij is zich ervan bewust dat Nederlandse clubs zeer gewild zijn. "Of men het nu leuk vindt of niet, Nederland staat bovenaan de lijstjes als volgende bestemming."

Deze ontwikkeling zou een nieuwe dynamiek kunnen brengen in het Nederlandse voetballandschap. Met buitenlandse investeerders aan boord kunnen clubs mogelijk profiteren van financiële injecties en internationale expertise. Het is echter ook belangrijk om de mogelijke gevolgen en uitdagingen van dergelijke overnames te overwegen, zoals de invloed op de clubcultuur en de betrokkenheid van de lokale gemeenschap.

Het is afwachten hoe deze ontwikkeling zich verder zal ontvouwen en welke clubs uiteindelijk in buitenlandse handen zullen vallen. Voor nu lijkt het er echter op dat Nederlandse clubs een aantrekkelijke bestemming zijn geworden voor buitenlandse investeerders die hun stempel willen drukken op het Europese voetbal.