×
Home Livescore

Belangenverstrengeling Ajax: Chaos en gevaarlijk transferbeleid onderzocht

Belangenverstrengeling Ajax: Chaos en gevaarlijk transferbeleid onderzocht
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op woensdag 20 september 2023 17:08 uur

Opmerkelijke ontwikkelingen bij Ajax zorgen voor nog meer onrust binnen de club. Rob Jansen, een invloedrijke figuur binnen de spelersmakelaarswereld, heeft zijn zorgen geuit over het handelen van technisch directeur Sven Mislintat. Volgens Jansen brengt Ajax zichzelf in nog diepere problemen door Mislintat niet op non-actief te stellen.

Het nieuws kwam naar buiten via de NOS, die meldde dat Ajax een onderzoek is gestart naar Mislintat vanwege mogelijke belangenverstrengeling bij de transfer van Borna Sosa. Jansen, voorzitter van Pro Agent, de vereniging van spelersmakelaars, is van mening dat Mislintat op een zeer verboden wijze heeft gehandeld bij deze transfer. Hij noemt het absurd en gevaarlijk en ziet het als een teken van de chaos binnen de club. Volgens Jansen had Ajax Mislintat direct op non-actief moeten stellen tijdens het lopende onderzoek om verdere problemen te voorkomen.

Het lijkt erop dat Mislintat heeft geprofiteerd van de vergoeding die het zaakwaarnemerskantoor heeft ontvangen voor de deal met Sosa. De Kroaat kwam voor een bedrag van ongeveer acht miljoen euro over van VfB Stuttgart, de voormalige club van Mislintat. Jansen noemt dit zeer discutabel en beschuldigt Mislintat ervan misbruik te maken van zijn positie als directeur van de club.

Jansen is ook verbaasd dat Mislintat tot nu toe vrij spel heeft gehad bij het bepalen van het transferbeleid. Hij vindt dat Ajax als beursgenoteerd bedrijf hiermee grote risico's neemt, aangezien dit ook gevolgen kan hebben voor de aandelenkoers. Jansen vraagt zich af waar de financieel directeur was tijdens deze transfer en benadrukt dat deze persoon medeverantwoordelijk is voor de gang van zaken.

Deze nieuwe onthullingen zorgen voor nog meer onzekerheid en onrust binnen Ajax. Het is afwachten hoe de club hiermee om zal gaan en welke consequenties dit zal hebben voor Mislintat en het transferbeleid van de club.