×
Home Nieuws Livescore

Turkije ontslaat bondscoach Kuntz na teleurstellende resultaten

Turkije ontslaat bondscoach Kuntz na teleurstellende resultaten
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op woensdag 20 september 2023 16:48 uur

Nieuwe bondscoach voor Turkije na ontslag van Duitse trainer

In een verrassende wending heeft de Turkse voetbalbond (TFF) besloten om Stefan Kuntz te ontslaan als bondscoach van het nationale team. De 61-jarige Duitser kwam onder immense druk te staan na teleurstellende resultaten in de laatste twee wedstrijden tegen Armenië en Japan.

Na het gelijkspel tegen Armenië eerder deze maand ontstond er een hevige discussie over de prestaties van Kuntz. De druk nam toe toen het team enkele dagen later met 4-2 werd verslagen door Japan. Uiteindelijk heeft deze druk geleid tot het ontslag van Kuntz, zoals blijkt uit een officieel persbericht van de TFF.

Kuntz was sinds september 2021 bondscoach van Turkije, maar slaagde er niet in om het team naar het WK in Qatar te leiden. Ondanks deze tegenslag mocht hij aanblijven, maar de huidige tweede plaats in Groep D en het vertoonde spel hebben hem uiteindelijk zijn baan gekost.

Volgens diverse Turkse media heeft de voetbalbond al een topkandidaat op het oog om Kuntz op te volgen: Vincenzo Montella. Deze Italiaanse coach heeft eerder succesvolle periodes gehad bij clubs als AS Roma, Fiorentina, Sampdoria, AC Milan en Sevilla. Met zijn ervaring en expertise hoopt Turkije weer op het juiste spoor te komen en zich te kwalificeren voor toekomstige internationale toernooien.