×

PSV O-19 verrast Arsenal met 1-2 overwinning in Youth League

Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op woensdag 20 september 2023 16:32 uur

Jong PSV heeft op woensdagmiddag een inspirerend voorbeeld gegeven aan het eerste elftal. De jonge talenten uit Eindhoven behaalden een overwinning in de eerste wedstrijd van het nieuwe Youth League-seizoen tegen de jeugdspelers van Arsenal.

Op Meadow Park kwam Jong PSV na iets meer dan een half uur spelen op achterstand. Ondanks dat de getalenteerde ploeg uit Eindhoven de boventoon voerde, moesten ze toch de eerste goal incasseren. Ethan Nwaneri was degene die scoorde.

Ongeveer tien minuten later wisten de talenten van PSV de schade te herstellen. Emil Bars zorgde voor de 1-1 in het kleine stadion in Boreham, een plaats ten oosten van Londen. Ook in de tweede helft speelde Jong PSV sterk en zette het de thuisploeg onder druk. Zowel Bars als Tai Abed wisten gevaar te creëren, waarna Jason van Duiven twintig minuten voor het einde van de wedstrijd de 1-2 op zijn naam zette. Hij schoot raak uit een vrije trap.

De andere teams in Groep B zijn RC Lens en Sevilla, waarbij de Fransen met 0-1 wonnen van Sevilla. Woensdagavond is het de beurt aan het 'grote' PSV. Om 21.00 uur zal de wedstrijd in het Emirates Stadium van start gaan.