×
Home Nieuws Livescore

'Strijd om Sutalo nog spannender: Engelse clubs evenaren Ajax' bod'

'Strijd om Sutalo nog spannender: Engelse clubs evenaren Ajax' bod'
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zondag 6 augustus 2023 08:36 uur

Engelse clubs evenaren bod van Ajax in strijd om Sutalo nog spannender

De strijd om Josip Sutalo wordt steeds intenser voor Ajax. Naast de interesse van Ajax heeft ook West Ham United en Nottingham Forest concrete belangstelling getoond voor de 23-jarige Kroatische international.

Ajax ziet in Sutalo de perfecte opvolger van Jurriën Timber. Voetbal International meldde dit weekend dat de Amsterdammers hoopvol zijn, maar dat de uitkomst nog onzeker is. Dit lijkt niet zonder reden. Volgens Jutarnji zijn West Ham en Nottingham zeer geïnteresseerd in de verdediger. "Het lijkt erop dat de strijd om Sutalo nog spannender en interessanter zal worden...", aldus de Kroatische krant.

De Premier League-clubs hebben een vergelijkbaar bod als Ajax uitgebracht. Dit bod bedraagt twintig miljoen euro, plus bonussen en een doorverkooppercentage van twintig procent. Dinamo Zagreb vond dit echter nog niet voldoende. Daarom vertrok Sven Mislintat, directeur voetbalzaken van Ajax, donderdag zonder resultaat uit Zagreb. De gesprekken zullen de komende dagen worden voortgezet, maar ook de onderhandelingen met de Engelse clubs gaan door. Mogelijk mengt ook een Duitse club, vermoedelijk RB Leipzig, zich nog in de strijd.

Terwijl Feyenoord dichtbij de komst van Luka Ivanusec lijkt te zijn, zal Ajax alles uit de kast moeten halen om Sutalo binnen te halen. Dinamo Zagreb wil echter pas na de tweeluik met AEK Athene in de derde voorronde van de Champions League afscheid nemen van hun sterkhouders.

Eerder werd al duidelijk dat het lastig wordt voor Ajax om spelers als Hiroki Ito en Ian Maatsen binnen te halen. Wel staat de komst van Jakov Medic, een andere Kroatische verdediger, op het punt om in de Johan Cruijff Arena te tekenen. Ajax begint volgende week het seizoen met een thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. Op zondag staat het laatste oefenduel met Borussia Dortmund op het programma.