×
Home Nieuws Livescore

Marcelino vertrekt als trainer Marseille na bedreigingen spelersgroep

Marcelino vertrekt als trainer Marseille na bedreigingen spelersgroep
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op woensdag 20 september 2023 15:40 uur

In een onverwachte wending heeft Marcelino besloten om per direct zijn functie als trainer van Olympique Marseille neer te leggen. Het nieuws hing al een tijdje in de lucht, maar werd woensdagmiddag officieel bekendgemaakt door de Franse club. Dit zorgt voor de nodige chaos in de aanloop naar het uitduel met Ajax, dat aanstaande donderdag plaatsvindt in de Johan Cruijff ArenA.

Dinsdag werd al gespeculeerd over een mogelijk vertrek van Marcelino. Verschillende Franse media meldden dat de Spaanse trainer, die afgelopen zomer Igor Tudor opvolgde, de knoop heeft doorgehakt na bedreigingen vanuit de spelersgroepen richting Pablo Longoria, de voorzitter van Marseille.

Maar Marcelino is niet de enige die vertrekt. Zijn volledige technische staf heeft na slechts zeven wedstrijden ook besloten om de handdoek in de ring te gooien. Jean-Pierre Papin, een voormalige aanvaller van de club, zal de honneurs waarnemen tijdens het duel tegen Ajax. Ook bij de Amsterdamse club is er sprake van een flinke crisis.

Met zijn vroegtijdige vertrek zal Marcelino de geschiedenisboeken ingaan als de kortst dienende trainer van Marseille in deze eeuw. Eerder werd al bekend dat het bestuur van de roemruchte Franse club niet aanwezig zal zijn in Amsterdam. Naar aanleiding van dezelfde bedreigingen hebben de directieleden besloten een stap terug te doen. Ze zijn gevraagd om niet direct op te stappen, maar om na een periode van reflectie een beslissing te nemen.

Het is duidelijk dat de situatie bij Marseille momenteel allesbehalve stabiel is. De komende dagen zullen cruciaal zijn voor zowel de club als de spelers, terwijl Ajax zich klaarmaakt om hen te ontvangen in de Johan Cruijff ArenA.