×
Home Nieuws Livescore

Berghuis blijft gefocust ondanks onrust bij Ajax

Berghuis blijft gefocust ondanks onrust bij Ajax
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op woensdag 20 september 2023 15:32 uur

In een recent interview met ESPN heeft Steven Berghuis zijn gedachten gedeeld over de huidige onrustige situatie bij Ajax. Als ervaren voetballer met 46 interlands achter zijn naam, weet Berghuis als geen ander hoe belangrijk het is om je te focussen op het spel, ondanks de externe factoren die invloed kunnen hebben op het team.

Berghuis gaf toe dat hij op de hoogte is van de berichtgeving in verschillende nieuwsbronnen, zoals het AD, De Telegraaf en VI. Hij erkende dat deze omstandigheden niet ideaal zijn om op topniveau te presteren, omdat het afleiding met zich meebrengt. Desondanks probeert hij deze afleiding zoveel mogelijk te negeren en zich volledig te richten op de komende wedstrijd tegen Olympique Marseille.

Hoewel Berghuis van mening is dat de onrustige situatie geen directe invloed heeft gehad op de slechte prestaties tegen FC Twente, is hij wel van mening dat het creëren van een stabiele omgeving essentieel is voor succes. Hij benadrukte dat het belangrijk is om de focus te leggen op het spel en wat er op het veld gebeurt, in plaats van afgeleid te worden door externe factoren.

Berghuis gaf toe dat hij zich ambivalent voelt over het feit dat hij nu gevraagd wordt naar de situatie buiten het veld, terwijl de focus eigenlijk zou moeten liggen op de komende wedstrijd. Hij benadrukte echter dat elke speler maar één doel voor ogen heeft: zo goed mogelijk presteren in de Johan Cruijff ArenA.

Het is duidelijk dat Berghuis, net als zijn teamgenoten, zich bewust is van de onrustige situatie bij Ajax. Desondanks blijft hij vastberaden om zich te concentreren op het spel en het leveren van een topprestatie op het veld.