×
Home Nieuws Livescore

Jerdy Schouten kiest voor PSV en droomt van kampioenschap

Jerdy Schouten kiest voor PSV en droomt van kampioenschap
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op woensdag 20 september 2023 14:16 uur

Jerdy Schouten heeft deze zomer een opmerkelijke keuze gemaakt door voor PSV te kiezen. De middenvelder was namelijk in trek bij diverse grote clubs in Italië tijdens zijn periode bij Bologna, maar uiteindelijk heeft hij besloten om naar Eindhoven te verhuizen.

In een interview met Voetbal International legt Schouten uit waarom hij voor PSV heeft gekozen: "Ik wilde graag meedoen om het kampioenschap. Bij Bologna heb ik me goed kunnen ontwikkelen, maar ik speelde daar wel vier jaar in de middenmoot. Ik zocht naar een moment in mijn carrière waarin ik echt voor de prijzen kon spelen. Ik wil die druk voelen om elke wedstrijd te winnen. Ik denk dat ik daar goed mee om kan gaan. En dat is precies wat ik bij PSV aantref, vooral nu. Ik denk dat de mentaliteit binnen de club dit jaar echt is veranderd. Iedereen heeft de ambitie om alles te winnen wat er te winnen valt. Dat past heel goed bij mijn karakter. En ook de huidige speelstijl van PSV spreekt me aan."

Een belangrijke factor in de keuze van Schouten was de filosofie van trainer Peter Bosz. "Dat was zeker een reden", bevestigt de middenvelder. "Ik heb een goed gesprek met Bosz gehad en ik had meteen een goed gevoel bij hem. Hij is duidelijk in zijn filosofie en ik vind hem een intelligente man. Ik moet oppassen dat ik hem niet te veel prijs, anders noemen ze me hier een slijmbal, haha. Maar ik had meteen het gevoel dat het tussen ons zou kunnen klikken. Het belangrijkste is dat ik denk dat ik goed in de speelstijl van PSV pas."

Met zijn overstap naar PSV hoopt Schouten dus op een succesvolle periode waarin hij kan strijden om prijzen. Het is nu afwachten hoe hij zich zal aanpassen aan zijn nieuwe club en of hij zijn ambities kan waarmaken.