×
Home Nieuws Livescore

Spaanse dameselftal beëindigt boycot na beloofde veranderingen

Spaanse dameselftal beëindigt boycot na beloofde veranderingen
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op woensdag 20 september 2023 12:08 uur

Het nationale dameselftal van Spanje heeft een opmerkelijke wending genomen in hun recente boycot. Na een marathonvergadering van maar liefst zeven uur hebben de speelsters besloten om hun protest te beëindigen. Dit komt nadat de Spaanse voetbalbond beloofde om "onmiddellijke en ingrijpende veranderingen" door te voeren.

Vorige week maakten 39 voetbalsters bekend dat ze niet langer bereid waren om voor Spanje uit te komen. Ze waren van mening dat er geen echte veranderingen hadden plaatsgevonden binnen de federatie. Victor Francos, de president van de Nationale Sportraad, verklaarde: "De speelsters hebben hun bezorgdheid geuit over de dringende noodzaak van veranderingen." Om deze zorgen aan te pakken, zal er een gezamenlijke commissie worden opgericht tussen de voetbalbond, de Nationale Sportraad en de spelersvakbond van de dames.

Het besluit om de boycot te beëindigen is genomen in overleg met bondscoach Montserras Tomé, die onlangs Jorge Vilda verving. Tomé heeft twaalf van de 23 speelsters die het WK met Spanje wonnen opgeroepen. Echter, twee van hen hebben ervoor gekozen om alsnog naar huis te gaan.

Deze ontwikkelingen beloven een nieuw hoofdstuk voor het nationale dameselftal van Spanje. Met de belofte van veranderingen en een gezamenlijke inspanning om de overeenkomsten op te volgen, hopen de speelsters en de betrokken partijen een positieve weg vooruit te vinden.