×
Home Nieuws Livescore

Johan Derksen: Ajax moet afscheid nemen van Mislintat!

Johan Derksen: Ajax moet afscheid nemen van Mislintat!
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op woensdag 20 september 2023 11:32 uur

Johan Derksen heeft zijn bedenkingen geuit over de toekomst van Sven Mislintat bij Ajax. Dit nieuws werd dinsdagavond onthuld tijdens een uitzending van Vandaag Inside. Na een onderzoek van de NOS staat de technisch directeur momenteel onder druk.

Ajax heeft inmiddels aangekondigd dat er ook een intern onderzoek zal plaatsvinden naar Mislintat. Dit werd woensdagochtend via officiƫle kanalen bekendgemaakt. De directeur voetbalzaken haalde op de laatste dag van de transfermarkt Borna Sosa naar Amsterdam via een Duits zaakwaarnemerskantoor, dat toevallig ook aandelen bezit in het Matchmetrics van Mislintat.

Derksen reageerde op het nieuws en verklaarde: "Wat ik zojuist heb gelezen, betekent mogelijk het einde voor hem bij een beursgenoteerd bedrijf. Ajax is verplicht om een onderzoek in te stellen. Als hij een speler aantrekt met een zaakwaarnemer die tevens aandelen heeft in zijn eigen bedrijf, dan is dat op zijn zachtst gezegd verdacht."

"Hij heeft zich duidelijk niet verdiept in de reglementen van een beursgenoteerd bedrijf. In de voetbalwereld wordt hier vaak niet zo nauw naar gekeken, maar het blijft een louche zaak. Dit is iets wat je niet zou moeten willen", voegde Derksen eraan toe.

Ajax neemt deze zaak serieus en zal grondig onderzoek doen naar de handelswijze van Mislintat. Het is nog onduidelijk wat de gevolgen zullen zijn voor de technisch directeur, maar het lijkt erop dat zijn positie binnen de club op het spel staat.