×
Home Nieuws Livescore

Van de Donk emotioneel na zege Oranje Leeuwinnen: "Het grootste verlies van vandaag"

Van de Donk emotioneel na zege Oranje Leeuwinnen:
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zondag 6 augustus 2023 07:36 uur

Van de Donk in tranen na overwinning Oranje Leeuwinnen op Zuid-Afrika

Na de overwinning van de Oranje Leeuwinnen op Zuid-Afrika in de achtste finale van het WK, barstte Daniëlle van de Donk in tranen uit. De middenveldster kreeg haar tweede gele kaart van het toernooi, wat betekent dat ze geschorst is voor de kwartfinale tegen Spanje.

Bondscoach Andries Jonker deelt het verdriet van Van de Donk. "Dit is het grootste verlies van vandaag, heel vervelend. Vooral voor haarzelf. Het is heel teleurstellend, echt jammer", zegt hij bij de NOS. Van de Donk zelf reageert op haar schorsing: "Het is een beetje dubbel. Daar moet ik even mee dealen. Vandaag mag ik nog even treuren, maar we moeten ook trots zijn dat we door zijn. Dit was gewoon een dom moment. Heel zuur."

Tijdens haar huilbui werd Van de Donk getroost door Lieke Martens. Ze ontving haar tweede gele kaart voor een stevige overtreding op Karabo Dhlamini halverwege de tweede helft. Eerder kreeg ze ook al geel in de eerste groepswedstrijd tegen Portugal.

NOS-analist Mandy van den Berg noemt de overtreding 'ongelooflijk onnodig'. "Op dit deel van het veld, op dit moment van de wedstrijd, met een gele kaart op zak... Er is echt geen enkele reden om dit te doen. Van de Donk is iemand die niet met de handrem speelt. Dat biedt Oranje normaal gesproken veel. Dat gif, dat stapje extra. Het is ongelooflijk zonde dat zij de kwartfinale tegen een geweldig Spanje gaat missen."