×
Home Nieuws Livescore

Ajax verrast door aandeelhouderschap Mislintat en onderzoekt transferperikelen

Ajax verrast door aandeelhouderschap Mislintat en onderzoekt transferperikelen
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op woensdag 20 september 2023 09:16 uur

In een verrassende wending heeft Ajax vandaag via een persbericht laten weten dat ze totaal niet op de hoogte waren van het aandeelhouderschap van AKA Global GmbH in Matchmetrics, het bedrijf van mede-oprichter Sven Mislintat. De Amsterdamse club heeft bevestigd dat Mislintat volledig zal meewerken aan het lopende onderzoek naar de transfer van Borna Sosa.

Volgens Ajax heeft Mislintat hen persoonlijk geïnformeerd over zijn aandeelhouderschap in Matchmetrics GmbH, een scoutingsysteem dat hij gebruikt om potentiële aanwinsten te analyseren. "Er zijn destijds contractuele afspraken gemaakt tussen de club en Mislintat", aldus het statement van Ajax.

De clubleiding werd geconfronteerd met vragen over het aandeelhouderschap van AKA Global GmbH, een adviesbureau voor professionele sporters, in Matchmetrics. Ajax was echter niet op de hoogte van deze ontwikkeling. Aangezien AKA Global deze zomer een speler heeft bijgestaan die door Ajax is aangetrokken, is de club momenteel bezig met een grondig onderzoek, waarbij externe adviseurs worden ingeschakeld. Hoewel de naam van de betreffende speler niet wordt genoemd in het statement, gaat het om linksback Borna Sosa, die op het laatste moment overkwam van VfB Stuttgart, de voormalige club van Mislintat.

Om de zaak verder te onderzoeken, zal er ook een onafhankelijk extern onderzoek worden uitgevoerd door een forensisch accountant. Ajax benadrukt dat Mislintat volledige medewerking heeft toegezegd, inclusief het delen van alle relevante documentatie. Vooralsnog heeft de club geen uitspraken gedaan over mogelijke consequenties voor de Duitse voetbaldirecteur.

Deze onverwachte onthullingen hebben de voetbalwereld in rep en roer gebracht. Het is afwachten hoe dit onderzoek zich zal ontwikkelen en welke gevolgen het zal hebben voor zowel Ajax als Mislintat. De fans van de club hopen op duidelijkheid en transparantie in deze kwestie, terwijl de rest van de voetbalwereld gespannen afwacht op verdere ontwikkelingen.