×
Home Nieuws Livescore

Feyenoord wint verdiend van Celtic, maar had grotere zege gewild

Feyenoord wint verdiend van Celtic, maar had grotere zege gewild
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op woensdag 20 september 2023 00:16 uur

Feyenoord-trainer Arne Slot is tevreden met de overwinning op Celtic, maar had stiekem gehoopt op een grotere score. "Natuurlijk denk je na de wedstrijd wel even aan het belang van het onderlinge resultaat aan het einde van de groepsfase. Dan had de uitslag tegen negen man wel wat hoger mogen zijn", begint Slot bij Ziggo Sport. Hij wil echter niet te lang stilstaan bij deze gedachte. "Zonder onszelf tekort te doen, maar we zijn Feyenoord en we zijn niet gewend om Champions League-wedstrijden te winnen."

Slot zag dat Feyenoord in de eerste helft niet goed aan de bal was. "Daar schrok ik niet van, je weet dat Celtic agressief druk zet en daar moeten wij aan wennen. Misschien waren het ook wel de zenuwen van de Champions League", stelt hij bij RTL7. "Maar onze opbouw was niet zo goed als normaal en ons druk zetten voor rust was van bedenkelijk niveau. Tijdens een blessurebehandeling heb ik het een en ander aangepast, dus daar was ik behoorlijk druk mee. Maar de rust is een beter moment om dat te doen."

"Positief vind ik wel dat we in de tweede helft veel beter zijn gaan spelen. Dat zegt ook iets over de persoonlijkheid van de spelers, ze waren niet bang", vervolgt Slot. "En we hebben weinig kansen weggegeven, dat is belangrijk in de Champions League." Feyenoord liep uiteindelijk uit naar een 2-0 overwinning tegen negen Schotten. "Aan het einde heb ik echt genoten", aldus de coach.