×

Feyenoord triomfeert in Champions League met overwinning op Celtic

Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op dinsdag 19 september 2023 23:16 uur

In een spectaculaire terugkeer in de Champions League heeft Feyenoord een overwinning behaald op Celtic. De Nederlandse kampioen was oppermachtig in hun eerste groepswedstrijd in zes jaar tijd en versloeg de Schotse kampioen met 2-0, ondanks het feit dat Celtic eindigde met negen spelers.

Feyenoord was al in topvorm in de Eredivisie, maar trainer Arne Slot was benieuwd hoe zijn team zich zou staande houden op dit niveau. Bovendien moest hij het doen zonder de geschorste spits Santiago Gimenez en de geblesseerde Ayase Ueda. Hierdoor stond Yankuba Minteh in de spits.

In het begin van de wedstrijd waren beide teams aan elkaar gewaagd, maar de keepers werden nog niet echt op de proef gesteld. Zoals Slot al had voorspeld, bleek de Celtic-verdediging kwetsbaar met ruimte in de rug. Vooral Minteh was dreigend, maar niet doortastend genoeg. Naarmate de eerste helft vorderde, zette Feyenoord desondanks de druk op. Tegelijkertijd moesten ze oppassen voor Schotse uitbraken. Wellenreuther redde op het nippertje een schot van Maeda. Aan de andere kant speelde Hartman een overtalsituatie niet goed uit door te gehaast te schieten.

Het bleef echter 0-0, maar vlak voor rust opende Calvin Stengs de score. De spelmaker verraste Joe Hart met een vrije trap. Het leek een houdbare bal, maar de ervaren doelman zat mis. Dit was een grote opsteker voor Feyenoord in een sfeervolle Kuip. Ze speelden misschien niet groots, maar stonden wel op voorsprong.

Feyenoord leek goed te beginnen aan de tweede helft, maar na 53 minuten bijna verloor Wellenreuther de bal in zijn eigen zestien. Celtic claimde nog een penalty, maar het liep met een sisser af. Verder hield Feyenoord de Schotten goed weg van hun eigen doel. Na iets meer dan een uur moest Celtic ook nog eens met tien man verder. Gustaf Lagerbielke hield Paixão vast en kreeg zijn tweede gele kaart. De Braziliaan mocht bovendien een penalty nemen, maar Joe Hart keerde zijn zwakke inzet. Niet veel later werd Hart vervangen door Jahanbaksh.

Desondanks kwam Feyenoord niet meer in de problemen. Zeker niet nadat Odin Thiago Holm een rode kaart kreeg. Een doelpunt van Geertruida werd afgekeurd, maar Jahanbakhsh besliste de wedstrijd uiteindelijk met een goal: 2-0.