×

Mark van Bommel's CL-debuut met Antwerp eindigt in teleurstelling Barcelona vernedert Belgische landskampioen met 5-0 Manchester City worstelt tegen Rode Ster Belgrado, maar wint uiteindelijk Shakhtar Donetsk verliest met 1-3 van FC Porto

Mark van Bommel's CL-debuut met Antwerp eindigt in teleurstelling
Barcelona vernedert Belgische landskampioen met 5-0
Manchester City worstelt tegen Rode Ster Belgrado, maar wint uiteindelijk
Shakhtar Donetsk verliest met 1-3 van FC Porto
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op dinsdag 19 september 2023 23:08 uur

Mark van Bommel zal zijn debuut in de Champions League met Royal Antwerp waarschijnlijk anders hebben voorgesteld. De Belgische landskampioen werd genadeloos verslagen door FC Barcelona met 5-0. Ook regerend CL-winnaar Manchester City boekte een overwinning, maar had meer moeite dan verwacht tegen Rode Ster Belgrado.

FC Barcelona - Royal Antwerp

Vooraf was het duidelijk dat Barcelona op papier de favoriet was tegen Antwerpen, met Nederlanders Vincent Janssen en Jurgen Ekkelenkamp in de basis. Het krachtsverschil werd al snel duidelijk, want na slechts elf minuten spelen opende João Félix de score. Hij speelde een sterke wedstrijd en gaf even later ook de assist op Robert Lewandowski voor de 2-0.

Antwerp had geen schijn van kans en keek na 22 minuten al tegen een 3-0 achterstand aan door een eigen doelpunt van rechtsback Jelle Bataille. Een monsterscore leek in de maak, maar Barcelona nam gas terug in de tweede helft. Félix maakte nog wel zijn tweede doelpunt van de avond, waarna middenvelder Gavi de eindstand op 5-0 bepaalde. Frenkie de Jong stond ook in de basis, maar werd in de tweede helft gewisseld.

Manchester City - Rode Ster Belgrado

Terwijl Barcelona moeiteloos afrekende met Antwerp, had City het een stuk lastiger tegen Rode Ster, de kampioen van Servië. Ondanks een overweldigend balbezit van 77% tegenover 23% lukte het de ploeg van manager Pep Guardiola voor rust niet om te scoren. Sterker nog, de bezoekers kwamen brutaal op voorsprong dankzij Osman Bukari.

Een gigantische stunt tegen de CL-kampioen bleef echter uit. Na twee doelpunten van Julián Álvarez kort na rust had City de schade gerepareerd. Toen Rodri na 73 minuten de 3-1 maakte, was de overwinning binnen.