×
Home Nieuws Livescore

Feyenoord worstelt met Celtic, maar Stengs zorgt voor openingstreffer

Feyenoord worstelt met Celtic, maar Stengs zorgt voor openingstreffer
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op dinsdag 19 september 2023 22:32 uur

In de rustanalyse bij RTL 7 heeft Giovanni van Bronckhorst zijn mening gegeven over de eerste helft van de wedstrijd tussen Feyenoord en Celtic. Hoewel Feyenoord na 45 minuten spelen voor staat, is Van Bronckhorst niet helemaal tevreden over het vertoonde spel van zijn ploeg.

Volgens de voormalig linksback had Feyenoord vooral in het begin moeite met de druk die Celtic uitoefende. Het lukte de Rotterdammers niet om goed uit de verdediging te komen en Celtic was sterk in de openingsfase. Van Bronckhorst erkent dat het niveauverschil met de wedstrijd tegen sc Heerenveen van afgelopen zaterdag duidelijk merkbaar is. Hij verwacht dat de bezoekers na een uur spelen vermoeid zullen raken en dat er dan meer ruimte komt voor Feyenoord.

Hoewel Feyenoord aanvallend nog niet veel heeft laten zien, wist Calvin Stengs vlak voor rust wel te scoren uit een vrije trap. Van Bronckhorst is blij met dit doelpunt, maar benadrukt dat Feyenoord de bal wil hebben en met goed spel meer doelpunten moet proberen te maken. Hij hoopt dat dit in de tweede helft beter zal lukken.

Om succesvol te zijn in de tweede helft, adviseert Van Bronckhorst zijn spelers om geduldig te wachten en zekerder te zijn aan de bal. Hij verwacht dat Celtic na een uur spelen vermoeid zal raken en dat er dan meer ruimte komt voor Feyenoord om aan te vallen. Het is dus belangrijk dat de spelers van Feyenoord vanuit achteruit geduldig blijven en wachten op de juiste momenten om toe te slaan.