×
Home Nieuws Livescore

Xavi Simons schittert in Champions League-debuut voor Leipzig

Xavi Simons schittert in Champions League-debuut voor Leipzig
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op dinsdag 19 september 2023 22:16 uur

Xavi Simons heeft zijn debuut in de Champions League met glans doorstaan. De aanvaller van RB Leipzig werd na de overwinning op Young Boys uitgeroepen tot de ster van de wedstrijd.

Leipzig wist uiteindelijk met 1-3 te winnen van Young Boys in Zwitserland. Simons, die in de Bundesliga al indruk maakte met drie doelpunten en vier assists, was een constante dreiging voor de Zwitserse verdediging. Hoewel hij niet direct betrokken was bij een doelpunt, ontving hij toch de Man of the Match-award.

"De sprankelende nieuwkomer van Leipzig zorgde voor veel verwarring in de Zwitserse verdediging", aldus de Duitse tak van Sky Sports na de wedstrijd. Ook het lokale Leipziger Volkszeitung was onder de indruk van Simons, die in Bern een "schilderachtige" indruk achterliet. "Leipzig heeft een speler die prachtige scènes op het veld creëert, maar ook niet bang is voor een duel."

Simons leek kort na rust zelfs een strafschop te verdienen, maar de scheidsrechter wilde daar uiteindelijk niets van weten. Op 4 oktober staat Leipzig weer voor een uitdaging in het miljardenbal, wanneer ze het opnemen tegen Manchester City.