×

AC Milan en Newcastle United openen Champions League-seizoen met doelpuntloze remise Xavi Simons leidt RB Leipzig naar overwinning op Young Boys

AC Milan en Newcastle United openen Champions League-seizoen met doelpuntloze remise
Xavi Simons leidt RB Leipzig naar overwinning op Young Boys
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op dinsdag 19 september 2023 20:56 uur

AC Milan en Newcastle United hebben dinsdagavond het Champions League-seizoen 2023/24 afgetrapt met een spannende wedstrijd die eindigde in een gelijkspel zonder doelpunten. De Italiaanse ploeg had genoeg kansen om te scoren, maar de doelman van Newcastle, Nick Pope, wist keer op keer redding te brengen. Aan de andere kant van het veld had Xavi Simons meer succes met RB Leipzig, hoewel het niet gemakkelijk was om te winnen van Young Boys.

Bij AC Milan begon Tijjani Reijnders niet in de basis, ondanks zijn sterke prestaties sinds zijn komst van AZ. Vanaf de bank zag hij hoe zijn teamgenoten een flitsende start maakten. Milan zette Newcastle onder druk en creΓ«erde kansen voor Olivier Giroud en Rade Krunic. Rafael LeΓ£o maakte een geweldige slalom, maar slaagde er niet in te scoren, en ook Samuel Chukwueze miste een grote kans, tot grote teleurstelling van het thuispubliek.

In de tweede helft kwam Reijnders het veld in. De Oranje-international probeerde de impasse te doorbreken met een schot in de verre hoek, maar opnieuw kon Newcastle opgelucht ademhalen. Newcastle, waar voormalig Milan-middenvelder Sandro Tonali een warm welkom kreeg, slaagde er nauwelijks in om gevaarlijk te worden. Ondanks het overwicht van de Italianen wist het team van manager Eddie Howe stand te houden: 0-0. Paris Saint-Germain en Borussia Dortmund, de andere teams in Groep F, staan dinsdagavond tegenover elkaar.

Bij de wedstrijd tussen Young Boys en RB Leipzig stond Simons zoals verwacht in de basis. De Nederlandse speler is in topvorm met drie doelpunten en vier assists in de Bundesliga. Al na drie minuten kon hij juichen in Zwitserland, toen Mohammed Simakan de openingstreffer maakte. Young Boys wist de achterstand voor rust echter ongedaan te maken met een prachtig doelpunt van Meschak Elia.

De wedstrijd leek lange tijd op een gelijkspel af te stevenen. Vlak na rust vroeg Simons nog om een strafschop, maar zijn verzoek werd niet ingewilligd. Pas twintig minuten voor het einde kon het Duitse team juichen. Middenvelder Xaver Schlager scoorde met een geweldig schot en Benjamin Sesko bepaalde in de slotfase de eindstand op 1-3. Simons en zijn team zijn dus uitstekend begonnen in Groep G, samen met Manchester City en Rode Ster Belgrado.