×
Home Nieuws Livescore

Yankuba Minteh start in spits Feyenoord tegen Celtic

Yankuba Minteh start in spits Feyenoord tegen Celtic
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op dinsdag 19 september 2023 20:48 uur

Feyenoord-trainer Arne Slot heeft bevestigd dat hij een verrassende keuze maakt voor de spitspositie in het Champions League-duel tegen Celtic. De snelle Gambiaanse aanvaller Yankuba Minteh krijgt de kans om de Schotse defensie te ontregelen.

"Minteh begint in de spits. We hebben wel andere opties, zoals Ivanusec en Paixão, maar we willen zoveel mogelijk vasthouden aan onze stabiliteit", verklaarde Slot bij RTL7. "Daarnaast hopen we stiekem ook dat Minteh met zijn snelheid voor problemen kan zorgen bij de twee centrale verdedigers. Ze zijn sterk, maar uit onze analyse blijkt dat ze soms fouten maken wanneer er ruimte achter hen ligt", voegde de coach met een grijns toe.

Ook oud-Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst voorspelt dat Celtic het lastig zal krijgen met de snelle aanvallers van Feyenoord. Slot verwacht echter dat de Schotse kampioen zijn eigen spel zal proberen te spelen in De Kuip. "Ik denk dat ze zullen doen wat ze altijd doen. Ze zetten vaak hoog druk en zijn fanatiek. In de Schotse competitie werkt dat goed, omdat ze meestal de betere ploeg zijn. Maar ik verwacht dat ze vandaag ook zo zullen spelen, zeker in het begin."

Slot lijkt geen last te hebben van extra zenuwen voor de wedstrijd. "Voorlopig voelt het als een Europese avond, maar dan op dinsdag in plaats van donderdag. Misschien dat het straks anders aanvoelt." Hij hoeft zijn spelers niet extra te motiveren. "Je probeert altijd iets te vinden om ze scherp te krijgen voor de eerste wedstrijd, maar op zo'n Europese avond zou je verwachten dat dit niet nodig is."

Met deze opvallende keuze voor Minteh in de spits hoopt Feyenoord voor gevaar te zorgen tegen Celtic. De supporters zijn benieuwd naar het resultaat van deze tactische zet en kijken reikhalzend uit naar de wedstrijd in De Kuip.