×
Home Nieuws Livescore

Ajax in opspraak: Duitse zaakwaarnemer en technisch directeur betrokken

Ajax in opspraak: Duitse zaakwaarnemer en technisch directeur betrokken
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op dinsdag 19 september 2023 19:08 uur

Opmerkelijk nieuws uit de voetbalwereld! De NOS heeft zojuist onthuld dat Ajax tijdens de laatste transferdeadline een speler heeft aangetrokken via een Duits zaakwaarnemerskantoor. Maar wat het nog interessanter maakt, is dat dit kantoor toevallig ook aandelen bezit in een privébedrijf van technisch directeur Sven Mislintat. En tot overmaat van ramp was de Amsterdamse club hier niet van op de hoogte. Dit roept natuurlijk de nodige vragen op en Ajax heeft dan ook besloten om een grondig onderzoek in te stellen.

Volgens de NOS gaat het om een aandelentransactie in Matchmetrics GmbH, een commercieel datasysteem dat gebruikt wordt voor het scouten van spelers. Wat blijkt nu? Mislintat heeft dit bedrijf samen met vier anderen opgericht en destijds werden de aandelen gelijk verdeeld. Maar na vijf weken in dienst te zijn bij Ajax, vond er een opmerkelijke verandering plaats. Mislintat werd plotseling de grootste aandeelhouder met maar liefst 35 procent van de aandelen.

Dit nieuws zorgt natuurlijk voor de nodige opschudding binnen de voetbalwereld. Het is namelijk niet gebruikelijk dat een technisch directeur zulke nauwe banden heeft met een zaakwaarnemerskantoor en ook nog eens aandelen bezit in een privébedrijf. Het roept vragen op over mogelijke belangenverstrengeling en of dit wel in lijn is met de bestaande regels.

Ajax neemt deze zaak dan ook uiterst serieus en heeft direct een onderzoek ingesteld om de feiten boven tafel te krijgen. Het is van groot belang dat de integriteit van de club gewaarborgd blijft en dat er geen sprake is van ongeoorloofde praktijken. De uitkomst van het onderzoek zal dan ook bepalend zijn voor de verdere stappen die Ajax zal ondernemen.

Het is duidelijk dat dit verhaal nog een staartje zal krijgen. De voetbalwereld zal met spanning afwachten op de resultaten van het onderzoek en wat de mogelijke gevolgen zullen zijn voor zowel Ajax als technisch directeur Sven Mislintat. Wordt vervolgd!