×
Home Nieuws Livescore

Bestuursraad Ajax teleurgesteld in chaos achter schermen Johan Cruijff ArenA

Bestuursraad Ajax teleurgesteld in chaos achter schermen Johan Cruijff ArenA
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op dinsdag 19 september 2023 18:32 uur

In een opmerkelijke analyse van een vooraanstaand voetbaltijdschrift wordt gemeld dat de bestuursraad van Ajax diep teleurgesteld is in de huidige gang van zaken achter de schermen van de Johan Cruijff ArenA. Het hoogste bestuursorgaan van de club heeft ernstige twijfels over zowel de besluitvorming van de directie als van de raad van commissarissen. Met name de ondoordachte aanstelling van Alex Kroes als algemeen directeur vanaf maart 2024 heeft voor veel onbegrip gezorgd.

De bestuursraad van Ajax, bestaande uit voorzitter Pier Eringa, Jan van Halst (tevens tijdelijk algemeen directeur), Cees van Oevelen, Georgette Schlick en Annette Mosman, heeft de macht om veranderingen door te voeren in zowel de directie als de raad van commissarissen. Echter, het voetbaltijdschrift verwacht niet dat dit daadwerkelijk zal gebeuren.

Een punt van kritiek is dat er momenteel geen "prominente Ajax-kennis" aanwezig is in de raad van commissarissen. Maar het grootste bezwaar is het gebrek aan kennis over de huidige ontwikkelingen in de voetbalwereld. Een voorbeeld hiervan is de aanstelling van Kroes.

Volgens het tijdschrift is AZ, de club waar Kroes momenteel werkzaam is, niet op de hoogte gebracht van de lopende onderhandelingen, ondanks meerdere aanbevelingen. Voorzitter Eringa was zo verheugd met het akkoord van Kroes dat hij haastig de aanstelling wilde bevestigen, zonder rekening te houden met de onderlinge verhoudingen en belangen in het topvoetbal.

Hoewel Eringa het concurrentiebeding wilde negeren, bleek dit in de praktijk niet zo eenvoudig te zijn. AZ was niet bereid om Kroes zomaar te laten gaan, wat resulteerde in een vertraging van zijn startdatum tot 24 maart 2024, terwijl de raad van commissarissen oorspronkelijk 1 september voor ogen had. Als alternatief werd Van Halst benoemd tot tijdelijk algemeen directeur.