×

Robin van Persie leidt Feyenoord Onder-19 naar overwinning in Youth League

Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op dinsdag 19 september 2023 18:08 uur

Feyenoord Onder-19 heeft een geweldige start van het nieuwe seizoen in de Youth League gemaakt. In een indrukwekkende wedstrijd wisten ze de leeftijdsgenoten van Celtic op dinsdagmiddag te verslaan.

De jonge talenten van Feyenoord Onder-19 spelen in Groep E van de Youth League, dezelfde groep als het eerste team van Feyenoord. Robin van Persie, die nauwlettend toekeek, zag zijn team vanaf het begin aanspraak maken op de overwinning. Het duurde echter tot vlak voor rust voordat ze het overwicht wisten om te zetten in een doelpunt. Givairo Read opende de score na 41 minuten spelen.

Ook in de tweede helft waren de Feyenoord-talenten oppermachtig. Jaden Sory, de zoon van voormalig Feyenoorder Andwelé Slory, verdubbelde de voorsprong in de 47e minuut. Ongeveer tien minuten later gaf Gjivai Zechiël, die dit seizoen al twee keer mocht invallen bij het eerste team, de assist op de 3-0, die uiteindelijk werd gemaakt door Antoni Milambo.

Het volgende duel voor Feyenoord Onder-19 in de Youth League staat gepland op 4 oktober. Dan nemen ze het op tegen Atlético Madrid. De Spanjaarden wonnen eerder op dinsdag al met 0-2 van Lazio.