×
Home Livescore

Sven Mislintat zet eigen koers uit bij Ajax: VI

Sven Mislintat zet eigen koers uit bij Ajax: VI
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op dinsdag 19 september 2023 17:48 uur

Ajax-directeur Sven Mislintat heeft zijn eigen koers uitgestippeld binnen de club, zo meldt een uitgebreide analyse van Voetbal International. Hij veegt de kritiek op zijn aankopen en het late op orde brengen van de selectie van tafel.

Mislintat heeft de volledige controle gekregen, volgens zijn eigen zeggen en mede door een gebrek aan voetbalkennis binnen de organisatie. "Dit heeft geleid tot technische beslissingen waarbij iedereen de schuld op een ander afschuift", aldus VI.

Volgens Mislintat was het feit dat de selectie pas laat op orde was niet te wijten aan zijn visie, maar aan de visie van de raad van commissarissen. De Duitser kreeg de opdracht om eerst geld te verdienen, wat resulteerde in de aankoop van spelers op het hoogste niveau die nog niet bewezen hadden te kunnen presteren. Hij stelt dat dit past binnen de strategie, waarbij onder andere het salarishuis moest worden teruggedrongen. Echter, slechts één Nederlander, Branco van den Boomen, werd aangetrokken. Mislintat merkte op dat er een gebrek was aan goede Nederlandse alternatieven voor zijn andere aankopen.

De scouting, jeugdopleiding en technische staf spreken dit echter fel tegen. Zij hebben niet alleen eigen talenten naar voren geschoven, maar ook potentiële versterkingen zoals Jerdy Schouten en Noa Lang.