×
Home Nieuws Livescore

Interne weerstand tegen Maurits Hendriks bij Ajax groeit

Interne weerstand tegen Maurits Hendriks bij Ajax groeit
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op dinsdag 19 september 2023 17:24 uur

Ajax in opschudding door interne weerstand tegen Maurits Hendriks

Amsterdam - Er is onrust ontstaan binnen Ajax door de opkomende weerstand tegen Maurits Hendriks. De Chief Sports Officer had zijn oog laten vallen op de positie van algemeen directeur na het vertrek van Edwin van der Sar, maar zijn ambities worden niet breed gedragen.

Volgens bronnen van Voetbal International was Hendriks enthousiast over de mogelijkheid om de leiding te nemen in de Johan Cruijff Arena. Echter, met uitzondering van Sven Mislintat, kan hij niet rekenen op veel steun. De voormalige hockeycoach en directeur van NOC*NSF wordt gezien als een bemoeial die vooral zijn eigen naam en die van Ajax wil promoten, zonder daadwerkelijk een substantiële bijdrage te leveren, zo schetst het weekblad.

Het probleem is dat Ajax momenteel gebrek heeft aan een sterke leider. Alex Kroes, die door een concurrentiebeding in zijn contract bij AZ pas in maart aan de slag kan, is nog niet beschikbaar. "Zonder algemeen directeur, maar met Hendriks en Van Halst, moet Ajax proberen de huidige storm te doorstaan. Het lijkt een bijna onmogelijke taak zonder interne en externe steun", aldus Voetbal International.

Mislintat zoekt momenteel juist steun bij Van Halst en Hendriks om coach Maurice Steijn te kunnen ontslaan. De Duitse directeur voetbalzaken is van mening dat Steijn te weinig uit de selectie haalt en is bovendien zeer ontevreden over diens kritiek op het aankoopbeleid. Echter, Mislintat moet zelf ook vrezen voor zijn positie, aangezien Kroes geen hoge pet van hem op heeft.