×
Home Nieuws Livescore

Chaos bij Olympique Marseille: trainer Marcelino vertrekt voor duel met Ajax

Chaos bij Olympique Marseille: trainer Marcelino vertrekt voor duel met Ajax
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op dinsdag 19 september 2023 13:16 uur

In de Franse voetbalwereld is er niet alleen onrust in Amsterdam, maar ook bij Olympique Marseille, de komende tegenstander van Ajax in de Europa League. Het is een complete chaos bij de club. Marcelino, die afgelopen zomer begon als trainer bij L'OM, heeft aangekondigd dat hij na slechts zeven wedstrijden al vertrekt, zo meldt L'Équipe.

Volgens het Franse medium zal Marcelino donderdag tegen Ajax zelfs niet eens meer op de bank zitten. Naar verluidt zal Jean-Pierre Papin zijn plaats innemen in Amsterdam. Het is niet duidelijk waarom de Franse coach besloten heeft om te vertrekken, maar het lijkt verband te houden met de teleurstellende prestaties van de club uit Marseille.

Vorige week werden de spelers van Olympique Marseille al op het matje geroepen door de harde kern van de club, nadat ze gelijk hadden gespeeld tegen Toulouse (0-0). Vanaf de tribune klonk het dreigend: "Maak je shirt nat of ga weg."

Voorafgaand aan het gelijkspel tegen Toulouse speelde Marseille ook al gelijk tegen Nantes (1-1). Daarvoor wisten ze te winnen van Brest (2-0) en speelden ze gelijk tegen Metz (2-2). Op dit moment staat de club op de derde plaats in de Ligue 1, met negen punten uit vijf wedstrijden.