×
Home Nieuws Livescore

Dick Advocaat houdt lippen stijf op elkaar over toekomst

Dick Advocaat houdt lippen stijf op elkaar over toekomst
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op dinsdag 19 september 2023 12:32 uur

Dick Advocaat houdt zijn lippen stijf op elkaar als het gaat om zijn toekomstplannen. De 75-jarige voormalige trainer wordt in verband gebracht met het bondscoachschap van Curaçao, maar hij weigert dit zelf te bevestigen.

Het nieuws kwam naar buiten nadat Jan Boskamp vorige week onthulde dat Advocaat benaderd was door de voetbalbond van Curaçao. Verschillende media bevestigden later dit gerucht. "Aan het einde van deze week zal er meer duidelijkheid zijn", verklaarde Advocaat tijdens een interview op Ziggo Sport's Rondo. "Of het bij mij past? Bij mij weet je het nooit", voegde hij lachend toe. Advocaat houdt zijn mond stijf dicht als hem wordt gevraagd wie de beslissing neemt. "Aan het einde van de week zal ik het laten weten."

Als Advocaat inderdaad de nieuwe bondscoach van Curaçao wordt, zal hij de ontslagen Remko Bicentini opvolgen. Bicentini werd aan de kant gezet nadat Curaçao er niet in slaagde zich te kwalificeren voor het hoofdtoernooi van de Gold Cup. Dean Gorré fungeerde als interim-bondscoach na het ontslag van Bicentini. Als Advocaat de klus aanneemt, zal hij proberen om het eiland te laten kwalificeren voor het WK 2026 in Canada, de Verenigde Staten en Mexico.