×
Home Nieuws Livescore

Jennifer Hermoso woedend op Spaanse voetbalbond: "Bescherming nooit gekomen"

Jennifer Hermoso woedend op Spaanse voetbalbond:
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op dinsdag 19 september 2023 10:08 uur

Jennifer Hermoso heeft in een emotioneel betoog haar ongenoegen geuit over de handelswijze van de Spaanse voetbalbond. De nieuwe bondscoach, Montserrat Tomé, heeft vijftien speelsters opgeroepen voor haar eerste selectie voor het WK, maar deze speelsters weigeren nog steeds om voor het team uit te komen. De RFEF dreigt nu met sancties, maar Hermoso vindt dit te ver gaan.

"Er is gezegd dat de omgeving binnen de RFEF veilig genoeg zou zijn voor mijn collega's. Maar op dezelfde persconferentie wordt gemeld dat ik niet ben opgeroepen om mij te beschermen", begint Hermoso haar betoog op X. "Tegen wie moet ik beschermd worden? We vragen al weken, zelfs maanden om bescherming van de RFEF. Maar deze bescherming is nooit gekomen."

Volgens Hermoso is er sinds het vertrek van Luis Rubiales en Vilda weinig veranderd. Eerstgenoemde kuste haar op de mond tijdens de huldiging na het WK. "De mensen die willen dat wij hen vertrouwen, zijn dezelfde mensen die speelsters hebben geselecteerd die hebben aangegeven niet opgeroepen te willen worden. De speelsters zijn ervan overtuigd dat dit een tactiek is om ons te manipuleren en intimideren."

De RFEF heeft aangekondigd dat er straffen zullen volgen als de opgeroepen speelsters niet komen opdagen voor de Nations League-duels. "Op deze manier dreigen ze met juridische stappen en financiële sancties. Dit bewijst opnieuw dat er tot op de dag van vandaag niets is veranderd." De speelsters hebben contact opgenomen met de FIFA, omdat ze van mening zijn dat de oproep ongeldig is.