×
Home Nieuws Livescore

Kees Luijckx: "AZ kreeg onterechte strafschop tegen Go Ahead Eagles"

Kees Luijckx:
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zondag 27 oktober 2024 21:16 uur

Verdediger Kees Luijckx van Go Ahead Eagles heeft zijn ongenoegen geuit over de strafschop die AZ kreeg toegekend in de eerste helft van hun Eredivisie-wedstrijd. De penalty werd gegeven na een vermeende overtreding van Joris Kramer op Troy Parrott, die vervolgens het enige doelpunt van de wedstrijd scoorde. Luijckx is echter van mening dat de situatie andersom was en dat het eigenlijk Parrott was die een overtreding beging.

De ervaren verdediger van Go Ahead Eagles sprak na afloop van de wedstrijd zijn verbazing uit over de beslissing van de scheidsrechter. Volgens Luijckx was er geen sprake van een overtreding van Kramer en had de strafschop nooit gegeven mogen worden. De frustratie bij de spelers van Go Ahead Eagles was dan ook groot, aangezien de beslissing van invloed was op de uitslag van de wedstrijd.

Ondanks het protest van Luijckx en zijn teamgenoten kon Go Ahead Eagles de achterstand niet meer goedmaken en verloor de wedstrijd met 1-0 van AZ. De discussie over de omstreden strafschop zal ongetwijfeld nog een tijdje voortduren in de Nederlandse voetbalwereld, waarbij de meningen over de beslissing van de scheidsrechter verdeeld zullen blijven.