×
Home Nieuws Livescore

Branco van den Boomen verrast door systeemwijziging Ajax.

Branco van den Boomen verrast door systeemwijziging Ajax.
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zondag 27 oktober 2024 20:32 uur

Ajax middenvelder Branco van den Boomen stond perplex van de onverwachte systeemwijziging die plaatsvond voor het Eredivisie-duel tegen Willem II, waar Ajax met 1-0 won. De speler gaf aan dat de Amsterdammers onder leiding van coach Francesco Farioli al geruime tijd trainen op verschillende systemen, een aanpak die dit seizoen duidelijk verschilt van vorig jaar.

Van den Boomen, die zijn verbazing niet onder stoelen of banken stak, erkende dat de flexibiliteit en diversiteit in tactieken die de ploeg nu hanteert, een positieve ontwikkeling is. De middenvelder benadrukte het belang van deze aanpak om zich aan te passen aan verschillende tegenstanders en situaties gedurende het seizoen.

De verandering in speelstijl lijkt vruchten af te werpen voor Ajax, aangezien de ploeg met de nieuwe aanpak succes boekte tegen Willem II. De spelers lijken goed te gedijen onder de leiding van Farioli en tonen zich bereid om zich aan te passen aan de dynamische speelstijl die de coach voor ogen heeft. Van den Boomen kijkt dan ook vol vertrouwen uit naar de rest van het seizoen, wetende dat Ajax nu over meerdere tactische opties beschikt om wedstrijden te domineren.