×
Home Nieuws Livescore

VAR-ingrijpen na overtreding De Ligt zorgt voor ophef

VAR-ingrijpen na overtreding De Ligt zorgt voor ophef
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op zondag 27 oktober 2024 19:40 uur

In een zinderende wedstrijd tussen West Ham United en Manchester United heeft een controversiële beslissing van de VAR voor flink wat opschudding gezorgd. De winnende penalty voor West Ham, toegekend na een vermeende overtreding van Matthijs de Ligt, blijft onderwerp van discussie. Voormalig voetballers John van 't Schip en Sander Westerveld tonen begrip voor de ingreep van de videoscheidsrechter, terwijl voetballegende Alan Shearer zijn ongenoegen niet onder stoelen of banken steekt.

De Ligt, die alom bekend staat om zijn fair play en sportiviteit, leek in eerste instantie verbijsterd door de beslissing van de scheidsrechter. De beelden werden echter uitvoerig bestudeerd door de VAR, die uiteindelijk concludeerde dat er voldoende grond was om een strafschop toe te kennen aan West Ham. Dit leidde tot heftige reacties van zowel fans als experts, die verdeeld zijn over de rechtvaardigheid van de beslissing.

John van 't Schip, voormalig international en ervaren coach, benadrukte na afloop van de wedstrijd het belang van de VAR in het moderne voetbal. Volgens hem is het essentieel dat scheidsrechters de mogelijkheid hebben om cruciale beslissingen terug te kijken en zo tot een rechtvaardig oordeel te komen. Sander Westerveld, voormalig doelman en nu analist, sloot zich hierbij aan en benadrukte dat het voorkomen van fouten essentieel is voor de geloofwaardigheid van de sport.

Aan de andere kant van het spectrum staat Alan Shearer, voetbalicoon en scherpe analist, die de beslissing van de arbitrage als onbegrijpelijk bestempelde. Shearer uitte zijn frustratie over de vermeende overtreding en de daaropvolgende strafschop, en stelde dat dergelijke beslissingen het plezier en de eerlijkheid van het spel kunnen aantasten. De discussie over de rol van de VAR en de interpretatie van overtredingen zal ongetwijfeld nog lang voortduren in de voetbalwereld.